12 december 2017

Twaalf heiligen nachten.

Geschreven door Fride Bonda

Een tijdje geleden schreef ik een stukje over thin air. Anneclaar Rosingh, mede auteur van het boek Weg met de bijbel, noemde de bijbel een plek van thin air, een plek waar de ruimte tussen hemel en aarde dun, waar de hemel de aarde raakt, een plek waar je het hogere, waar je, zo je wilt, God kunt ontmoeten

Zo worden ook wel de 12 heiligen nachten rond de jaarwisseling genoemd, beginnend op 26 december tot 6 januari, Driekoningen. De langste nachten van het jaar, waar alle levenskracht zich samenbalt in de aarde, teruggetrokken, maar vol dynamiek, om zich voor te bereiden om de aankomende groei.

Voor mensen in onze drukke tijd van leven kan het een periode zijn van rust en bezinning, van herinneringen die achter je liggen, van dromen over het jaar dat voor je ligt. Er wordt wel gezegd dat door de lange nachten dromen intensiever zijn.

Graag wil ik jullie vertellen over de spiritualiteit van deze korte dagen en lange nachten en een handreiking doen om er zelf vorm aan te geven.

Welkom bij deze momenten van bezinning.

Laat weten of je komt, gebonda@planet.nl

Als je niet de deur uit wilt kun je ook meedoen, dan stuur ik informatie op en schrijf je mij een brief met je bevindingen.

Fride Bonda

Wanneer: dinsdag 19 december 19.30 uur in de Mennnokamer; inleiding

dinsdag 9 januari, terugblik van onze ervaringen

Gerelateerd