2 juli 2020

Richtlijnen bezoek Wolwevervieringen.

Geschreven door ruudgrabijn

Richtlijn  Wolwevervieringen en andere bijeenkomsten vanaf 12 juli 2020.

Voorschriften kunnen worden bijgesteld!

Aan de Wolwevers.

Welkom in de Wolwever! We kijken ernaar uit je weer te ontmoeten.

Het heeft even geduurd maar we mogen gelukkig weer beginnen.  Natuurlijk volgens de geldende voorschriften. Dat betekent: als je verschijnselen hebt als koorts, keelpijn en loopneus, blijf je thuis.

Veel gemeenteleden behoren tot de kwetsbare leeftijdsgroep, daarom gaan we voorzichtig van start. Wij willen het virus niet verder verspreiden. We houden de 1,5 meter richtlijn aan. Voor onze zaal is dan plaats voor maximaal 50 personen. voor 12 juli vooralsnog ongeveer 35 mensen. Dat is ongeveer het gemiddelde aantal bezoekers.

Kerkgang in de Wolwever vanaf 12 juli 2020

 

1.Vanaf   juli mogen we met 1,50 meter afstand van elkaar weer samenkomen om te vieren en elkaar te ontmoeten. In verband met de zaal grootte  betekent dit voor ons  kerkgebouw maximaal 50 personen, exclusief  de voorganger.  (Wegens de asbestsanering is de zaal nog niet helemaal in de oude staat.  We kunnen tot nader order met 24 mensen aanwezig zijn. )
2.Wanneer je aanwezig wilt zijn, meldt je dan aan bij Ekke Klamer tel. 038.4660180 of 06.83128111. Mailadres:  Fam@efklamer.nl  Geef ook je tel. nummer erbij. liefst je 06. .
3.De huidige ingang is alleen de ingang.  De uitgang is in de Mennokamer.
4.In de hal staat de  coördinator van dienst. Hij/ zij   herinnert ons aan – en helpt bij vragen rond de regels. Hij/ zij kruist op het aanmeldingsformulier aan dat je aanwezig bent.

Zij staan achter de tafel in de hal.

5.Verder staat er bij de ingang desinfectiespray om je handen schoon te maken voordat je de kerkzaal naar binnen gaat.
6. De beschikbare stoelen staan in rijtjes drie. Als je met je tweeën bent, zit je naast elkaar. Ben je alleen, dan houd je midden stoel vrij. Je stoel is ook je kapstok.
7.Gezinnen/ huisgenoten  met meer dan 2 personen  kunnen – zodra de zijbanken weer op hun plaats staan –  in de zijbanken plaatsnemen. Wel is de achterste bank reeds beschikbaar.
8.De kerkzaal wordt van voor naar achter gevuld.
9.De looproutes naar toilet en Mennokamer worden aangegeven  met  pijlen.
10.Tijdens de viering luisteren we naar muziek; later gaan we weer met elkaar zingen.
11.Tijdens de viering wordt alleen gebruik gemaakt van de standaard lezenaar door dienstdoend WKR lid en de lector en de voorganger.

Schoonmaken als de spreker weggaat.

12.12 juli gaan we, om te oefenen ook koffiedrinken na de dienst. Als het chaos wordt kunnen we dat in de toekomst beter achterwege laten. We halen dit via de looproutes op in de Mennokamer en gaan terug naar de kerkzaal .  De suiker en/ of koffiemelk wordt door de koffiedienst z0 nodig in je kopje gedaan.  De stoelen worden niet verschoven. We blijven op 1,5 m. van elkaar.
13.We verlaten de kerkzaal met het kopje en plaatsen die op de daar voor klaarstaande tafel in de Mennokamer. We verlaten de kerk via uitgang in de Mennozaal

Bij de uitgang staat een schaal voor de collecte.

 

Gerelateerd