11 februari 2021

Alles heeft een rede. Al weet ik vaak niet hoe.

Geschreven door Fride Bonda

 (Typhoon)

Iemand liet een lied horen Van Typhoon. Alles is gezegend. Het maakte me nieuwsgierig en ik zocht op internet naar de achtergronden van dit lied. In een ontwapenend interview met Matthijs van Nieuwkerken vertelt de zanger erover. Dat hij een zware burn-out had. Niet alleen door de vele gevarieerde concerten die hij gaf, maar ook doordat hij zich vanbinnen leeg voelde. Hij zegt zoiets als: ‘als er in je iets gebroken is, dan is het niet goed.’ Daardoor raakte hij uitgeput. In de bergen van Zwitserland hoorde hij een stem, die hij als een stem Gods ervoer, die zei zoiets als: Jongen, je bent goed zoals je bent.

Typhoon vertelt over dat hij alles onder controle wilde hebben, maar dat hij vanaf die dag leerde alles los te laten wat hem zekerheid gaf, zijn succes, zijn trots. Zijn hart is opengegaan en daardoor kunnen liefde en vertrouwen stromen.

Met een drietal vriendenzangers zingt hij een lied: Alles is gezegend. Het is zo leuk hoe door de muziek en de teksten deze geladen woorden een andere kleur krijgen. Het is in de kleine imperfecties dat het eeuwige licht schijnt. Alles is gezegend, misschien komt alles goed. En alles heeft een reden al weet ik vaak niet hoe.,

Het is er niet zomaar, dat je in imperfecties het licht kunt zien. Het kunnen wel de imperfecties of de gebrokenheid zijn waardoor het licht een kans krijgt de warmte van haar stralen te laten schijnen. Als je pijn van leven voelt, groeit er bewustzijn waar je behoefte aan hebt. Het is een ervaring van vele mensen. Zelfs als ik kijk naar wat ik mis, zolang we gewicht geven aan het licht…, zingt één van de zangers. Een manier van willen zien, van dankbaar kunnen zijn voor wat er is, ondanks wat je mist. En dat zingen die jonge mannen, de één omdat hij de beperkingen van corona ervaart, de ander omdat hij uit een burn-out is gekomen.

Alles is gezegend. 

Gerelateerd